diumenge, 10 de novembre del 2013

Cinquena edició Betabeers Menorca #bbmnk

Ahir dissabte a les 18:30h al Plató de joves empresaris es va celebrar la cinquena edició del Betabeers Menorca. Es tracta d'una trobada de caire més bé informal on es fan xerrades i es parla de temes relacionats amb la informàtica, en un ambient amigable, prenent unes cerveses. Es fan a tot el món, i en concret a Espanya es celebren també a Madrid, Barcelona, Palma... a Menorca ho coordina actualment Miquel Gabarró.



No havia anat mai a una reunió d'aquestes, però si el meu al·lot, així que ahir vaig decidir acompanyar-lo, ja que un dels temes que s'havien de parlar era El present i el futur de la informàtica a Menorca, i vaig pensar que podria ser interessant per complementar aquesta assignatura.

Primer de tot dir que sé poc d'informàtica, i el que sé és el que he après en aquests cinc anys estant amb el meu al·lot. Pensava que potser seria una xerrada on no entendria res i se'm faria difícil seguir-la, però em vaig sorprendre de veure que ho podia seguir bé; evidentment se m'escapaven algunes coses, allò més relacionat amb informàtica pura, però en general molt bé.

La primera part va ser una xerrada de Santi Camps, on mostrava un projecte que ha ideat i començat amb un altre company. A la seva web www.socialvane.com podeu veure un vídeo i una recopil·lació dels serveis que ofereixen. Està especialment dirigit a empreses i als community managers. Entre altres coses, pots gestionar els comentaris de les xarxes socials, saber qui parla del teu negoci, classificar els comentaris segons si són positius, negatius o neutres... Sens dubte una eina molt interessant! A més, es va introduir el concepte de web 3.0, una passa més del que ja coneixem com a web 2.0.

La segona part va ser, com ja he dit al principi, El present i el futur de la informàtica a Menorca. Es va parlar del que pot oferir cada persona, el que creuen que falta a Menorca en temes de tecnologia, etc.
Aquí va sortir un debat sobre les tecnologies a l'Educació, amb opinions dispars però totes interessants. Algunes persones creien que era necessari incloure la informàtica ja des de petits, i altres creien que no. A més, es va parlar del projecte anomenat Scratch que es du a terme com activitat extraescolar al col·legi La Salle d'Alaior, que es basa en ensenyar als nens a programar amb l'elaboració de jocs mitjançant un software senzill i intuitiu. Si voleu conèixer més informació sobre aquest projecte feu clic aquí.


Va ser una bona experiència i si tinc oportunitat repetiré! Destacar el bon ambient que hi havia i les ganes de compartir experiències i coneixements, un aspecte clau en els temps que corren, on crec que el més positiu és poder enriquir-te dels demés.

Fins la pròxima!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada